Welke van de 5 houdingstypes ben jij?

Houding is iets dat een belangrijke rol speelt in ons dagelijks leven. Je houding kan zelfs invloed hebben op hoe je je voelt. Een goede houding kan u een hoger energieniveau, meer zelfvertrouwen, verlichting van nekspanning, migraine verlichting, rug- en schouderproblemen en ondersteuning van reeds bestaande chronische rugpijn geven.

Er zijn 5 verschillende soorten houdingsproblemen, waaronder:

* Gezonde houding

* Kyfose houding

* Platte rughouding

* Swayback houding Post

* Voorwaartse hoofdhouding

houding types

Als je nek- of rugpijn hebt die verband houdt met je houding, lees dan verder om te bepalen welk houdingstype of welke aandoening je hebt en wat de oorzaak is.

Goede lichaamshouding

Zoals weergegeven in de afbeelding hierboven, zou een goede houding uw lichaam op één lijn moeten houden. Als je staat, met je oren boven je schouders staan, je schouders boven je heupen en je heupen boven je enkels staan,  dan sta je met een gezonde houding. Een goede zithouding omvat twee platte voeten op de grond, een recht bekken , rechte schouders en een gelijkmatige verdeling van het gewicht over beide heupen. In de kleermakerszit zitten kan een verkeerde uitlijning van uw heupen en wervelkolom veroorzaken. Het beoefenen van een goede houding en het op één lijn houden van uw wervelkolom zijn de belangrijkste dingen die u voor uw rug kunt doen. Blijf tijdens het staan ​​en zitten oefenen met een sterke houding en evenwicht om toekomstige complicaties te voorkomen.

Kyfose

Kyfose is een veelvoorkomende aandoening die resulteert in voorwaartse afronding van uw bovenrug. Vergeleken met natuurlijke krommingen met een kromming van rond de 20-50 graden, heeft kyfose een overmatige kromming van meer dan 50 graden. Dit veroorzaakt een voorovergebogen rug. Kyfose kan op elke leeftijd worden gezien, maar wordt meestal gezien bij oudere vrouwen, nadat osteoporose de botten in de wervelkolom verzwakt ontstaan er kleine fractuurtjes en worden de wervels samengedrukt. Als u lijdt aan kyfose, kunt u last hebben van rugpijn of stijfheid en afgezakte schouders hebben. Een schoudercorrector helpt bij het trainen van uw schouders om terug te komen in hun natuurlijke uitlijning.

Platte/vlakke onderrug

Zoals eerder vermeld, heeft de wervelkolom een ​​natuurlijke kromming. Het heeft twee rondingen die een "S"-achtige vorm vormen. Wanneer u het flatback-syndroom heeft, verliest de wervelkolom de onderste curve en wordt plat. Hierdoor raakt de wervelkolom uit balans en heeft de persoon de neiging naar voren te leunen. Als u een platte onderrug heeft, kunt u moeite hebben om rechtop te staan ​​of constant pijn in uw rug of benen te hebben. Het flatback-syndroom kan zich ontwikkelen als gevolg van degeneratieve schijfziekte, compressiefracturen of spondylitis ankylopoëtica. Als jij dit bent, raden we je aan om de Bioskin Backskin rugbrace of de Epx rugbrace (beiden met inzet stuk) eens te proberen. De rugbraces geven een extra drukpunt ondersteuning in de onderrug. 

Swayback (Lordosis)

Iedereen heeft een natuurlijke kromming in de wervelkolom, dit wordt lordose genoemd. Maar wanneer deze wervelkolom curve te diep wordt, kan dit hyperlordose of swayback veroorzaken. Wanneer deze aandoening optreedt, buigt de wervelkolom naar voren in de onderrug en het nekgebied. Het veroorzaakt meestal rugpijn en ongemak en beïnvloedt uw vermogen om te bewegen. Wanneer je last hebt van hyperlordose of swayback kan het lijken alsof je buik en billen uitsteken. Het zorgt er ook voor dat je schouders verder naar achteren zitten en je hoofd naar voren kantelt. Dit verstoort je evenwicht en dwingt je onderrug om harder te werken. Deze houdingstoestand kan door veel verschillende dingen worden veroorzaakt, waaronder:

-osteoporose

-Kyfose

-zwaarlijvigheid

-Zwangerschap

-Hoge hakken 

Als je denkt dat dit je houding is, plan dan om de hielen te laten verlagen  en probeer op je zij of op je rug te slapen. U kunt ook baat hebben bij een houdingscorrector om eventuele vervormingen van de wervelkolom te corrigeren.

Voorwaartse nek of hoofd

In deze houding bevinden de nek en het hoofd zich in een voorwaartse positie waarbij het hoofd zich voorbij de schouders uitstrekt. Het is tegenwoordig gebruikelijker dan ooit dat mensen iets ervaren dat "tech-nek" wordt genoemd, veroorzaakt door de hele dag voortdurend over onze telefoons en computers te buigen, wat resulteert in een voorwaartse nekbeweging. Mogelijk ervaart u spanning, stijfheid of pijn in uw nek, schouders en rug. Het lichaam volgt waar je hoofd heen gaat, dus als je hoofd naar voren is, zullen je schouders en rug ook naar voren buigen. Iedereen kan baat hebben bij houdingsondersteuning als je bedenkt hoe snel technologie in ons leven groeit. Je nek is ontworpen om verticaal te blijven om het gewicht van je schedel te dragen, dat gemiddeld ongeveer 4-6 kg weegt. Elke centimeter dat je hoofd naar voren valt, voegt nog eens 5 kg stress toe aan de nek, schouders, rug en wervelkolom.

Hoe de houding te corrigeren ?

Een gemakkelijke manier om een ​​slechte houding te verbeteren, is door een rug houding corrector te gebruiken. Als je moeite hebt om een ​​goede houding aan te houden, raden we je aan een houding brace te proberen en/of oefeningen te gaan doen om je houding te verbeteren. Een houding brace helpt je lichaam om rechtop te zitten en houdingsoefeningen helpen je rug- en schouderspieren te versterken en om je lichaam in de ideale houding te houden, ongeacht het type houding dat je hebt. Bekijk vandaag nog onze mogelijkheden voor houdingssteunen!

In een zittende positie is een rugkussen aan te bevelen. Hierdoor wordt de basis ( bekken en onderrug) beter gepositioneerd en is er een betere uitgangspositie voor de bovenrug en nek.

Product toegevoegd aan uw lijst
Product toegevoegd om te vergelijken