Artrose van de knie

Wat is artrose?

Artrose is een veelvoorkomende reumatische aandoening waarbij de kwaliteit van het kraakbeen in de gewrichten (langzaam) achteruit gaat en op den duur zelfs helemaal kan verdwijnen. De aandoening komt voornamelijk voor in de gewrichten van de handen, knieën en heupen. Van alle reumatische aandoeningen komt artrose het meeste voor.


Functie kraakbeen

Een gewricht bestaat uit twee botuiteinden bekleed met een beschermend, schokdempend kussentje: het kraakbeen. Door dit kraakbeen kunnen de botuiteinden soepel over elkaar bewegen. Bij artrose wordt het kraakbeen langzaam afgebroken en uiteindelijk gaan de botten dus over elkaar heen schuren. Het onderliggende bot raakt daardoor beschadigd; het wordt breder en aan de rand kunnen zich benige uitsteeksel vormen. Deze gewrichtsvervorming geeft niet alleen pijn, maar zorgt ook voor een extra belasting van de pezen en spieren. En dit kan weer een ontsteking tot gevolg hebben.


Een kniebrace geeft uitwendige steun en kan hierdoor in de knie "schuifbewegingen" tussen het boven- en onderbeen beperken. Kraakbeen is zeer kwetsbaar voor deze "schuifbewegingen" en zal dus minder reactief reageren wanneer deze bewegingen worden ingeperkt.

Omdat stabiliteit hierbij wel een grote rol speelt is een kniebrace met veel steun geïndiceerd.

Ook onderzoek heeft aangetoond dat een kniebrace helpt bij artrose.


Beste kniebrace keuzes volgens Bracewebwinkel bij artrose van de knie:

Artrose van de knie - Medi Genumedi PlusGenu Force kniebrace en Genu Pro Comfort kniebrace

Product toegevoegd aan uw lijst
Product toegevoegd om te vergelijken