Hier zijn onze top 5 ski kniebraces:

  1. Orliman Rodisil Plus kniebrace. Dit is de beste ski-kniebrace die we hebben uitgeprobeerd. Hij heeft een  zeer hoog niveau van ondersteuning met een lichtgewicht aluminium frame waardoor hij comfortabel is om te dragen gedurende de hele dag op de piste. Hij loopt niet te ver naar beneden, dus een skischoen zal comfortabel eronder zitten.En hij bevat een open knieholte, wat erg prettig is bij laag zitten. Prijs: € 118,25 NU VOOR € 108,25 !
  2. Push Med Kniebrace. Bent u op zoek naar een niet te grote/stevige kniebrace met wel een prima ondersteuning, dan is de Push Med een goede keus. Dit is een flexibele kniebrace met speciaal toegevoegde draadscharnieren. Deze draadscharnieren geven het extra voordeel van een natuurlijke nabootsing en ondersteuning van de knie ligamenten. Prijs: € 110,95
  3. Genutrain S kniebrace. De Genutrain S kniebrace biedt ACL-ondersteuning ( voorste kruisband ondersteuning) en is speciaal ontworpen om de ACL band ( voorste kruisband) te beschermen. Daarnaast is hij comfortabel om de hele dag te dragen vanwege de mooie gebreide stof. Het heeft een stevige scharniercontructie en de kortere lengte verhoogt het comfort. Prijs: € 138,31 
  4. De 3Tex hinged kniestabilisator. De 3Tex hinged kniestabilisator is een flexibele brace met toegevoegde scharnieren. De enige reden waarom hij niet zo hoog scoort als de Genu Ligaflex en de Push Med kniebrace is omdat het materiaal van de kous wat stugger is, wat het draagcomfort verminderd, maar de 3tex biedt nog genoeg comfort en een extra patella support. Dat is de reden waarom het onze best verkopende kniebrace is tot nu toe. Prijs: € 89,95 NU VOOR € 87,26 !
  5. De Medi Genumedi Plus kniebrace Voor wie op zoek is naar een lichtere kniebrace met baleinen is de  Medi Genumedi Plus kniebrace een goede keus. Het is een functionele scharnierende brace en biedt dezelfde ondersteuning als de duurdere braces. Daarnaast maakt het ontwerp het gemakkelijk om te passen. Prijs: € 62,95

Laten we eens kijken waarom kniebraces zo belangrijk zijn om te skiën: Het meest voorkomende skiën letsel is een beschadigd voorste kruisband (ACL ligament). Schade aan de ACL treedt op wanneer het onderbeen teveel verschuift t.o.v. het bovenbeen waardoor de band een te hoge rek moet ondergaan of. Dit leidt tot overrekking of scheuring van de kruisband. De reden dat dit zo vaak voor bij het skiën gebeurt, is omdat de lange ski's bij het vallen ervoor zorgen dat het been verdraait. Maar ook een extra hefboomwerking creëert zodat de krachten op de kniebanden worden verhoogd. Krachten die groot genoeg zijn om schade te veroorzaken aan de ACL en aan de andere banden en pezen in de knie, zoals het MCL ( binnenband ) en PCL (achterste kruisband). Dus is het belangrijk om te zoeken naar een kniebrace die volledige bescherming aan de knie zal bieden. 

Dus, het eerste wat je nodig hebt om te zoeken naar een kniebrace voor het skiën is een “Hinged Stabilizer”. Oké, dit klinkt mooi maar wat het eigenlijk betekent is dat de kniebrace een stevige steun moet bieden aan beide zijden van de knie. Een kniebrace met een scharnier. Deze stabilisatie helpt te voorkomen dat de knie kan verdraaien of overstrekt. 

Uw keuze is afhankelijk van de mate van bescherming die u nodig heeft en uw budget. Bijvoorbeeld, als u een eerdere knieblessure gehad, of als u herstellende bent van een knieblessure, moet u overwegen het hogere niveau kniebraces te kiezen zoals de Orliman Rodisil Plus kniebrace of de Push Med kniebrace. Als alternatief, als je gewoon op zoek bent naar een fundamentele ondersteuning en bescherming, kunt u een 3Tex hinged kniestabilisator ook kiezen.

Een ander ding dat we worden vaak gevraagd is of je een brace aan beide knieën moet dragen. Nogmaals, veel van dit komt neer op persoonlijke keuze en uw budget. Idealiter moet je een brace aan elke knie hebben, als je budget het toelaat, als een preventieve maatregel om beide knieën in het geval van een val te beschermen. Echter, als u op zoek bent voor de behandeling of ter bescherming van een oude blessure, kunt u beter meer geld uitgeven aan een hoge mate van steun in plaats van het kopen van twee goedkopere ondersteuningen. 

Neem gerust contact met ons op als u graag meer informatie.

Kijk hier voor onze kniebraces

Related products

Product toegevoegd aan uw lijst
Product toegevoegd om te vergelijken