Tenniselleboog wat is het ?

Gepubliceerd: 2019-01-12 18:45:54
Categorieën: Blog met medische- en sport gerelateerde artikelen Rss feed

Wat is tenniselleboog?

Tenniselleboog treedt op wanneer de pezen in de onderarm gespannen zijn. De pezen worden ontstoken waardoor pijn ontstaat aan de buitenzijde van het ellebooggewricht. De Tennis elleboog kan worden veroorzaakt door een activiteit die gepaard gaat met grijpen en draai bewegingen in de onderarm. Vaak repeterend. Dit letsel is niet gerelateerd aan tennis of in feite elke vorm van lichaamsbeweging. Tenniselleboog wordt vaak verward met Golfer elleboog, een soortgelijke aandoening dat de binnenzijde van het ellebooggewricht (in plaats van de buitenkant) beïnvloedt.

Wat zijn de symptomen?

Symptomen kunnen verschillen van geval tot geval; sommigen ervaren alleen mild ongemak bij het bewegen van de arm, of de pijn kan constant zijn, genoeg om je slaap te verstoren. De buitenkant van de elleboog kan eventueel gezwollen en ontstoken zijn. Repeterende bewegingen van de pols verergeren de pijn, vooral in combinatie met een gewicht, bijvoorbeeld tillen van zware voorwerpen.

Wat kan er worden gedaan om te helpen?

Het is mogelijk voor milde gevallen van tenniselleboog te behandelen zonder medische interventie. De meeste gevallen zullen verlichten binnen ongeveer 2 weken, een elleboog ondersteuning kan nuttig zijn om de pijn bij het bewegen te beheren, bijvoorbeeld de Cellacare Epi Comfort is een uitstekende brace voor deze aandoening. De Cellacare Epi Comfort oefent druk uit die is gericht op de extensoren (bij tenniselleboog) of buigspieren (bij golfers arm) van de pols en vermindert hierdoor de spanning en rek op het ellebooggewricht.

Fysiotherapie

Als pijn in de elleboog van invloed is op uw dagelijkse activiteiten en niet beïnvloed kan worden met het gebruik van een brace, dan kunt u een bezoek aan een fysiotherapeut overwegen. Zij zullen u helpen om de oorzaak van het probleem aan te pakken. Bij een Tennis elleboog is een overmatige schade, dus als je niet de wortel van het probleem aanpakt, dan kan het een lange termijn probleem worden. Een getrainde fysiotherapeut zal in staat zijn om een ​​scala aan behandelingen toe te passen ,met inbegrip van shockwavetherapie, dry needling, echografie en oefeningen.

Andere Behandelingen

Als de aandoening niet reageert op de behandeling en de pijn aanhoudt, kan uw fysiotherapeut of arts voorstellen een steroïde injecties als een mogelijke behandeling. Eén injectie zal waarschijnlijk goed helpen, maar u moet nog steeds daarna de elleboog rust geven voor 2-3 weken.

Deel dit artikel

Plaats een reactie

 (with http://)

Winkelwagen  

Geen producten

0,00 € Verzendkosten
0,00 € Totaal

Afrekenen

FAQ

Hebt u vragen ? Kijk dan bij de FAQ.