Beste Kniebrace voor Voetbal?

Gepubliceerd: 2019-01-12 19:01:32
Categorieën: Blog met medische- en sport gerelateerde artikelen Rss feed

Welke Knie brace is het beste voor Voetbal?

Als u het besloten om een knie-ondersteuning voor het voetbal te dragen, dan is het belangrijk om zorgvuldig te overwegen welk soort brace of ondersteuning u koopt. Dit besluit moet worden gemotiveerd door de regels van de sport, de aard van de schade, de mate van instabiliteit van het kniegewricht en de beweeglijkheid vereist ten opzichte van de benodigde ondersteuning. 

De FIFA zegt dat het onmogelijk is om een algemene regel toe te passen voor het gebruik van kniebraces. Daarom is de beslissing over de vraag of een brace geschikt is, aan elk individu en/of scheidsrechter of die het zal toestaan of zal weigeren dat een speler een kniebrace gebruikt. Met dit in het achterhoofd, zijn wij van mening dat het gebruik van scharnierende kniebraces niet verboden is, maar of spelers moeten kiezen voor een brace met stevige metalen onderdelen lijkt niet wenselijk. Dit ook met het oog op beschadiging aan mede spelers. Om dit te voorkomen raden wij kiezen voor een kniebrace met baleinen, deze is lichter en bevat meer flexibele metalen of veren die zijn ingebed in het materiaal van de kniebandage. 

Een knie-ondersteuning voor het voetbal moet ook comfortabel zijn om te dragen gedurende een wedstrijd. Een ongemakkelijke kniesupport zal je belemmeren in het spel en daardoor is er minder kans dat je hem blijft dragen in de toekomst. 

De meeste kniebraces met ondersteuning van baleinen zijn wel comfortabel en zullen niet merkbaar je knie veel beperken, waardoor ze ideaal voor sporten zoals voetbal zijn, waar de noodzaak om de knie te buigen tot bijna volledige is vereist.

Kniebraces met ondersteuning van baleinen zullen in het algemeen voldoende beweging toe staan.

Onze top 3 kniebraces voor voetbal:

1. Medi Genumedi Plus

2. 3Tex kniestabilisator

3. Genutrain kniebrace

Wanneer een Scharnierende kniesteun vereist is, zullen deze veelal meer de knie beperken, met name de volledige beweging van de knie. Sommige van deze kniebraces hebben een hyperextensie (overstrekking) stop. De knie wordt dan tegen overstrekken beschermd. 

Sommige kniebraces hebben ook instellingen om de gebruiker in staat te stellen het bereik van de beweging van de knie te beperken. Deze mogen niet worden gebruikt in de sport en zijn meer voor de vroege fase herstel van ernstige verwondingen. Scharnierende braces zijn comfortabel genoeg om te dragen voor lange periodes maar het extra gewicht en de breedte zal wel een tijdje duren om er aan te wennen.

Voetbal

Deel dit artikel

Plaats een reactie

 (with http://)

Winkelwagen  

Geen producten

0,00 € Verzendkosten
0,00 € Totaal

Afrekenen

FAQ

Hebt u vragen ? Kijk dan bij de FAQ.